Wil je met ons in contact komen?

De Nederlandse overheid zet flink in op duurzaamheid. Door informatie- en rapportage verplichtingen is dit niet meer vrijblijvend. 2023 is voor de controlerende instanties weer een nieuw peiljaar. Denk bijvoorbeeld aan de informatieplicht, EED-auditplicht en onderzoeksplicht. Hoe doe je dat en wil je weten welke regelgeving voor jou van toepassing is? Wij staan voor je klaar! We geven goed advies, helpen je slim investeren en laten je bedrijf voldoen aan wet- en regelgeving.

Kom naar ons kennis café Alles-Onder-Eén-Dak op 11 mei waar we je meer vertellen welke wet- en regelgeving wanneer van toepassing is. Ook kijken we vooruit op de impact van het invoeren van de omgevingswet op deze regelingen. Want vanaf 1 januari 2024 treedt de omgevingswet in werking.

Welke invloed heeft dit en moet je daar nu al rekening mee houden? Wij vertellen je meer! Eén ding is duidelijk: energie besparen, dat moet je doen!

Belangrijke onderwerpen die aan bod komen zijn…

  • Informatieplicht energiebesparing
  • Energiebesparingsplicht (volgens de EML)
  • Auditplicht (EED)
  • Energielabel (EP-U)
  • Maatwerkadvies
  • Verduurzamingsadvies

Het programma

16:00 - 16:15 uur
Ontvangst met een lekkere bak koffie of thee.

16:25 - 17:25 uur
Tijd voor wat kennis over alle belangrijke informatie en rapportageverplichtingen.

17:25 - 17:45 uur
Zijn er nog vragen? Ga in gesprek met onze specialisten.

17:45 - 18:45 uur
Tijd om te netwerken en na te bespreken onder het genot van een borrel.

Schrijf je in

We willen je van harte uitnodigen voor ons tweede Acutus kennis café Alles-Onder-Eén-Dak op 11 mei. Ben jij erbij? Schrijf je dan in via het formulier. Tot dan!

Zie je door de bomen het bos niet meer? Dat begrijpen we maar al te goed. Daarom vertellen we je graag alvast meer informatie over de onderwerpen die aan bod komen tijdens het kennis café. Zo kom je voorbereid binnen en kan je wellicht al een aantal dingen op een rijtje zetten.

Meld je aan voor ons kennis café!

Informatieplicht
Voor 1 juli 2019 moest er een Energierapport worden ingediend bij de overheid. Heb je hieraan voldaan? Deze verplichting geldt iedere 4 jaar weer. In 2023 moet je weer aantonen welke maatregelen je hebt uitgevoerd en welke je weer gaat doen op basis van de lijst energiebesparende maatregelen.

Energiebesparingsplicht
Je bent verplicht de energiebesparende maatregelen uit te voeren die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden. Weet jij welke maatregelen voor jou van toepassing zijn en heb je bijgehouden wat er al uitgevoerd is?

Auditplicht
Grote bedrijven moeten iedere 4 jaar een energie-audit uitvoeren en rapporteren aan de overheid. Weet jij of deze eis voor jou van toepassing is? Een audit moet inzicht geven in alle verschillende energiestromen binnen jouw organisatie.

Energielabel (EPA-U)
Heeft jouw pand al een energielabel? Ieder kantoor (groter dan de 100m2) moet vanaf 1 januari 2023 over minimaal energielabel C beschikken. En in 2030 over label A! De tijd gaat snel. Hoe staat jouw pand ervoor, welke mogelijkheden heb je om te verduurzamen en hoe kun je bijvoorbeeld energie besparen en de kosten spreiden?

Maatwerkadvies
Welke opties heb ik om te verduurzamen? En wat kost deze investering en hoeveel energie ga ik dan besparen. Lastige vraagstukken. Met een maatwerkadvies krijg je een helder advies en voldoe je ook aan de voorwaarden voor subsidie aanvragen.

Verduurzamingsadvies
Als je al stappen hebt gemaakt, maar je wil weten welke opties ook interessant voor jou kunnen zijn. Dan kan een verduurzamingsadvies heel nuttig zijn. We geven jou advies over welke verduurzamingsopties voor jou interessant zijn in relatie tot jouw vastgoedstrategie. Iets minder uitgebreid dan een maatwerkadvies, maar zeker net zo waardevol!

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico