Wil je met ons in contact komen?

Duurzaamheid & energie

BENG

BENG staat voor Bijna Energieneutrale Gebouwen. De BENG-berekening brengt de energieprestatie van een gebouw in kaart. De overheid stelt energieprestatie-eisen waar alle woning- en utiliteitsbouw aan moet voldoen.

Lees meer

MPG

MPG, ook wel bekend als MilieuPrestatie Gebouwen maakt de milieubelasting van jouw gebouw gedurende zijn levenscyclus inzichtelijk. Het is een belangrijke maatstaaf voor de duurzaamheid van een gebouw.

Lees meer

GPR Gebouw

Duurzaam bouwen vraagt om inzicht in duurzaamheid en om effectieve communicatie met alle bouwpartijen. ‘GPR gebouw’ is een digitaal instrument om de duurzaamheid van een woon-, kantoor-, onderwijsgebouw e.d. in kaart te brengen.

Lees meer

BREEAM-in-use

BREEAM is een internationale methode om duurzaamheid te meten. Één van de methoden die hieronder valt is BREEAM in-use. Door middel van BREEAM in-use kan de duurzaamheid van bestaande gebouwen worden gemeten, vastgelegd en verbeterd.

Lees meer

EED-Audit

De EED energie audit is een structureel onderzoek naar de actuele energieverbruiken en de besparingsmogelijkheden voor je bedrijfspand. Deze audit moet elke 4 jaar uitgevoerd en digitaal aangeleverd worden bij het loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Lees meer

Energiebeheer en -monitoring

Verbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar? Dan heb je – vanuit de energiebesparingsplicht – een plicht om je energieverbruik te monitoren. Dit kan door middel van een energieregistratie- en bewakingssysteem.

Lees meer

Energielabel Utiliteit

Ben je eigenaar, verkoper of verhuurder van een gebouw? Dan heb je de plicht om dit gebouw te voorzien van een energielabel. Sterker nog, vanaf 1 januari 2023 moet elk kantoor met een oppervlak van 100m2 of groter, minimaal energielabel C bezitten.

Lees meer

Energiebesparings- en informatieplicht

De energiebesparingsplicht. Als eigenaar van een bedrijfspand heb je er vast wel eens van gehoord. Deze wet verplicht je om energiebesparingsmaatregelen door te voeren binnen jouw bedrijfspand.

Lees meer

Het beheren van een WKO-installatie

Wil je het beheer van jouw WKO-installatie uitbesteden? Wij helpen je! En dát kan niet iedereen. Het beheer van jouw WKO-installatie moet uitgevoerd worden volgens de BRL 6000-21.

Lees meer

EPA-U maatwerkadvies | Verbetering energielabel

In 2023 moet jouw kantoor een energielabel C of beter hebben. Wanneer dit niet het geval is, kan er gehandhaafd worden: je gebouw mag niet meer als kantoor gebruikt worden. De hoogste tijd dus om je energielabel te verbeteren.

Lees meer
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico