Wil je met ons in contact komen?

Bedrijfsnoodplan

Als je alles omtrent de veiligheid van je bedrijfspand geregeld hebt, geeft dit rust. Naast verplichtingen vanuit wet- en regelgeving, is de veiligheid van je medewerkers voor jou topprioriteit. Maar hoe geef je dit vorm?

Artikel 15 van de Arbowet stelt dat iedere werkgever of organisatie in Nederland verplicht is om een bedrijfsnoodplan te bezitten. In dit plan is beschreven hoe BHV’ers, leidinggevenden, overig personeel en bezoekers moeten handelen in geval van een calamiteit.

Een bedrijfsnoodplan moet bestaan uit de volgende onderdelen:

  1. Ontruimingsplan
  2. Veiligheidsplan
  3. Beveiligingsplan
  4. Organisatie van de bedrijfshulpverlening
  5. Afstemming met gemeentelijke instanties

Ontruimingsplan

Een ontruimingsplan is onderdeel van het bedrijfsnoodplan en is verplicht voor ieder gebouw dat is voorzien van een brandmeldinstallatie. Zo’n ontruimingsplan moet voldoen aan de NEN8112. Lees meer over het ontruimingsplan op onze pagina over quickscan brandveiligheid.

Volgens het ontruimingsplan is het verplicht dat er vluchtwegplattegronden aanwezig zijn in jouw bedrijfspand. Deze plattegronden geven alle vluchtwegen in jouw gebouw weer. Het komt vaak voor dat tekeningen en plannen verouderd zijn of dat veranderingen van de organisatie op deze plattegronden niet zijn opgenomen. Acutus voorkomt dit en zorgt ervoor dat je up to date blijft!

Acutus draagt bij aan veiligheid

Wij helpen je bij het opstellen van een bedrijfsnoodplan en dragen bij aan de veiligheid van jouw bedrijfspand. Dit doen we als volgt:

  1. We toetsen alle verplichte documenten
  2. We stellen een op maat gemaakt bedrijfsnoodplan op dat wordt gedragen door medewerkers én bevoegd gezag
  3. En we geven een praktische invulling aan dit bedrijfsnoodplan

Een veilig gevoel geeft rust! Laten zien dat je de veiligheid van je organisatie serieus neemt?

Neem vandaag nog contact met ons op, laat een terugbelverzoek achter of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico