Wil je met ons in contact komen?

Haalbaarheidsonderzoek

Heb jij een nieuw idee waar je enthousiast over bent, maar ben je onzeker over de haalbaarheid ervan? Wij helpen je graag met een grondig haalbaarheidsonderzoek! Het is verstandig om niet zomaar in het diepe te springen met een nieuw project. Voordat je kostbare tijd en geld investeert, is het cruciaal om te weten of jouw idee realistisch is. Maar wist je dat zelfs als je vertrouwen hebt in de potentie van jouw project, een haalbaarheidsonderzoek van grote waarde kan zijn?

Een haalbaarheidsonderzoek kijkt verder dan alleen de basis haalbaarheid. We onderzoeken wet- en regelgeving, de laatste technologische ontwikkelingen in de markt en externe factoren die jouw idee kunnen beïnvloeden. Zo krijg je een helder inzicht in alle aspecten die van invloed zijn op de haalbaarheid en ontdek je mogelijke risico's en kansen. Een grondig haalbaarheidsonderzoek is dan ook essentieel voor een succesvol project!

Hoe verloopt een haalbaarheidsonderzoek?

Als we beginnen met het haalbaarheidsonderzoek, is de eerste stap het verzamelen van alle relevante informatie over het project. Deze informatie wordt zorgvuldig beoordeeld om een volledig beeld te krijgen. Indien nodig voeren we aanvullende metingen uit om eventuele ontbrekende gegevens te verkrijgen. Dit zorgt ervoor dat we een grondige analyse kunnen maken.

Na het verzamelen en analyseren van de informatie, definiëren we duidelijke kaders voor het onderzoek. Hierbij formuleren we heldere doelstellingen en stellen we criteria vast om de haalbaarheid van het project te beoordelen. Dit helpt bij het opstellen van een gestructureerd plan voor het onderzoek.

Vervolgens gaan we dieper in op de technische haalbaarheid van het project. We onderzoeken of de benodigde technologieën, middelen en expertise beschikbaar zijn om het project uit te voeren. Eventuele technische uitdagingen worden geïdentificeerd en geëvalueerd om te bepalen of ze kunnen worden overwonnen.

Naast de technische aspecten, besteden we ook aandacht aan de financiële haalbaarheid van het project. We maken een gedetailleerde budgetraming en berekenen de Netto Contante Waarde (NCW) om de verwachte opbrengsten en kosten van het project te beoordelen. Dit helpt bij het vaststellen van de financiële levensvatbaarheid en het rendement op investeringen.

Het haalbaarheidsonderzoek omvat ook een analyse van de operationele en logistieke aspecten van het project. We bekijken hoe het project binnen de bestaande organisatiestructuren en -processen kan worden uitgevoerd, en identificeren eventuele operationele uitdagingen die zich kunnen voordoen.

Ten slotte brengen we alle bevindingen samen in een haalbaarheidsrapport. Dit rapport bevat een samenvatting van de conclusies, inclusief de sterke en zwakke punten van het project, evenals een realistische tijdlijn voor de uitvoering ervan. Op basis van dit rapport kunnen beslissingen worden genomen over de verdere voortgang van het project.

Door dit proces van zorgvuldige analyse en evaluatie bieden we een objectief en volledig beeld van de haalbaarheid van het project, waardoor de beste beslissingen kunnen worden genomen voor het behalen van de doelstellingen.

Het haalbaarheidsonderzoek is nu klaar, en nu?

Nu het haalbaarheidsonderzoek is afgerond en alle gegevens zijn verzameld, is het tijd om de volgende stap te zetten. Er zullen belangrijke beslissingen en acties zullen plaatsvinden voor de voortgang van het project.

In eerste instantie staat de besluitvorming centraal. Het haalbaarheidsrapport moet beoordeeld worden. Is het project te doen? Gaan we er mee door? De beslissing over de voortzetting van het project zal gebaseerd zijn op de bevindingen en aanbevelingen die in het rapport zijn opgenomen.

Indien het project wordt voortgezet, volgt de fase van aanpassingen en optimalisatie. Maak op basis van de resultaten van het haalbaarheidsonderzoek de nodige aanpassingen. Dit kan variëren van het herzien van het projectplan tot het bijstellen van het budget of het identificeren van manieren om risico's te minimaliseren.

Een andere belangrijke stap is het opstellen van een financiële planning en budgettering. Als het project groen licht krijgt, is het van belang om een gedetailleerde financiële planning op te stellen. Dit kan gebaseerd worden op de bevindingen van het haalbaarheidsonderzoek. Dit omvat het vaststellen van budgetten, het plannen van investeringen en het beheren van financiële middelen gedurende de uitvoering van het project.

Door deze stappen systematisch te doorlopen, zal het haalbaarheidsonderzoek dienen als een betrouwbare leidraad voor het plannen, uitvoeren en beheren van projecten. Dit vergroot aanzienlijk jouw kans op succes en biedt een stevig fundament voor weloverwogen beslissingen en het maximaliseren van kansen voor een succesvolle implementatie.

Acutus, jouw adres voor een haalbaarheidsonderzoek

Bij Acutus zijn we gedreven, betrokken en scherpzinnig. Dé drie eigenschappen om een onafhankelijk, eerlijk en duidelijk haalbaarheidsonderzoek op te stellen. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Wil je een offerte voor een haalbaarheidsonderzoek aanvragen? Heb je een andere vraag?

Laat hieronder dan direct uw gegevens achter, of neem direct contact op met 085-4857900

Ben je geïnteresseerd in een haalbaarheidsonderzoek?

Neem vandaag nog contact met ons op, laat een terugbelverzoek achter of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico