Wil je met ons in contact komen?

Haalbaarheidsonderzoek

Wij doen voor jou een haalbaarheidsonderzoek! Heb jij een gaaf nieuw idee. Maar twijfel je of dit idee haalbaar is? Wil je een warmtepomp toepassen of wil je een bodemenergiesysteem in gebruik nemen? Wij onderzoeken de haalbaarheid van jouw idee of product. Aan een project beginnen en maar kijken of dit lukt, is geen goed idee. Waarom niet? Voordat je tijd én geld investeert is het goed om te weten in hoeverre dit haalbaar is. Maar dat niet alleen. Ook als je vooraf bijna zeker weet dat jouw idee of project haalbaar is, is een haalbaarheidsonderzoek van groot belang. In een haalbaarheidsonderzoek wordt namelijk ook gekeken naar andere factoren. Bijvoorbeeld de wet- en regelgeving, technische marktontwikkelingen en externe factoren die invloed hebben op jouw idee. Zo weet jij precies welke factoren er invloed hebben op de haalbaarheid, welke risico’s hierin schuilen en wat mogelijke kansen zijn. Handig toch?

Hoe werkt een haalbaarheidsonderzoek?

Bij het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek, starten we met het verzamelen van informatie. Deze informatie beoordelen we. Zijn er aanvullende metingen nodig? Doen we! Alles voor een compleet beeld van jouw project. Op basis van deze stappen stellen we duidelijke kaders. We formuleren heldere conclusies en maken een realistische tijdlijn. De conclusies en de tijdlijn geven jou een stevige basis. Een basis om beslissingen te nemen. In het haalbaarheidsonderzoek krijg je van ons inzicht in de technische haalbaarheid. Maar ook in de financiële haalbaarheid. Dit doen we door een budgetraming én een berekening te maken van de Netto Contante waarde (NCW) van het onderzochte project. Is dat het? Nee dat is nog niet alles! Het haalbaarheidsonderzoek is een compleet overzicht van de financiële vereisten, bevat een realistische tijdlijn, een weergave van de technische of commerciële uitdagingen en de logistieke voorwaarden. Ook de sterke én zwakke punten van het project komen hierin naar voren. Acutus doet dit onderzoek volledig onafhankelijk. Hierdoor kijken we, samen, altijd naar de beste oplossing voor jou.

Het haalbaarheidsonderzoek is klaar. En nu?

Het onderzoek is afgerond. Jouw haalbaarheidsonderzoek bevat álle informatie die jij nodig hebt. Wat is je volgende stap? Je bent nu in staat om gegronde beslissingen te nemen. Neem hier de informatie van het haalbaarheidsonderzoek in mee. Moet je iets in jouw project of idee wijzigen? Is het beter om het uit te stellen? Je voorkomt dat je veel geld investeert in een idee dat geen kans van slagen heeft. Jouw haalbaarheidsonderzoek is een waardevolle informatiebron waarmee jij weloverwogen beslissingen neemt.

Het haalbaarheidsonderzoek is klaar. En nu?

Met onze aanpak krijg jij inzicht in de financiële vereisten, een realistische tijdlijn en de technische uitdagingen. Of het nu gaat om het toepassen van warmtepompen of PV-installaties. Het in gebruik nemen van een bodemenergiesysteem of het doorvoeren van energiebesparende maatregelen. Met onze haalbaarheidsonderzoeken wijzen we jou de weg! De weg die past bij jouw pand, organisatie en ambitie.

Ben je geïnteresseerd in een haalbaarheidsonderzoek?

Neem vandaag nog contact met ons op, laat een terugbelverzoek achter of vraag direct een offerte aan.

Ben je geïnteresseerd in een haalbaarheidsonderzoek?

Neem vandaag nog contact met ons op, laat een terugbelverzoek achter of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico