Wil je met ons in contact komen?

Beheer bodemenergiesysteem (WKO)

Wil je het beheer van jouw bodemenergiesysteem (WKO) uitbesteden? Wij helpen je! En dát kan niet iedereen. Het beheer van jouw bodemenerergiesysteem moet uitgevoerd worden volgens de

BRL 6000-21. Ook een certificering is verplicht. Wij zijn gecertificeerd in het beheren van WKO-installaties van woon- en utiliteitsgebouwen. Omdat wij veel waarde hechten aan toekomstbestendig vastgoed, zijn onze vakmensen gediplomeerd.

Wat doet een bodemenergiesysteem (WKO)?

Een bodemenergiesysteem (WKO) is een vorm van energieopslag. De afkorting WKO staat voor Warmte Koude Opslag (WKO). Dit is een duurzame methode om energie op te slaan in de bodem. Deze opslag gebeurt in de vorm van warmte of koude. Het systeem wordt gebruikt om woningen en gebouwen te verwarmen en/of af te koelen. De koppeling met een warmtepomp zorgt voor de juiste temperatuur in het gebouw.

De werking van een bodemenergiesysteem?

Benieuwd hoe dit precies werkt? We leggen het je uit. De aangesloten warmtepomp onttrekt warmte aan het opgepompte grondwater uit de warme bron in WKO-installatie. Het grondwater koelt af. Dit dan wordt teruggepompt in de koude bron. In de zomer wordt dit afgekoelde water weer opgepompt en gebruikt als natuurlijke koeling. Het daardoor opgewarmde water wordt teruggebracht in de warme bron.

Onze werkwijze

Acutus beheert jouw volledige bodemenergiesysteem. Bij tegenvallende prestaties zien we waar deze vandaan komen. We lossen dit snel op. Ook voeren we het onderhoud én de reparaties uit. We zorgen voor een optimaal rendement. In de praktijk wordt het beheer vaak onderschat. Dit resulteert dan in een (te) hoog energieverbruik. En dat is niet wat we willen!

De rapportages die jaarlijks ingediend moeten worden bij het bevoegd gezag? Verzorgen wij! Jij hebt er geen omkijken naar. Samen bereiken we het maximale resultaat! Naast het beheer, helpen we je met het ontwerp en de installatie ervan.

Het beheer van jouw bodemenergiesysteem uitbesteden

Wij zijn klaar om jou een stap verder te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op, laat een terugbelverzoek achter of vraag direct een offerte aan.

Wil je het beheer van je bodemenergiesysteem uitbesteden?

Neem vandaag nog contact met ons op, laat een terugbelverzoek achter of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico