Wil je met ons in contact komen?

Energiebesparings- en informatieplicht

De energiebesparingsplicht. Als eigenaar van een bedrijfspand heb je er vast wel eens van gehoord. Deze wet verplicht je om energiebesparingsmaatregelen door te voeren binnen jouw bedrijfspand. Sterker nog, daar bovenop moet je ook voldoen aan de informatieplicht. Dit houdt in dat je elke 4 jaar de genomen maatregelen moet rapporteren bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Deze energiebesparingsplicht geldt wanneer je bedrijf voldoet aan één van onderstaande voorwaarden:

  1. Binnen jouw bedrijf wordt er jaarlijks meer dan 50.000 kWh verbruikt.
  2. Binnen jouw bedrijf wordt er jaarlijks meer dan 25.000 m3 gas verbruikt.

Wij nemen werk uit handen

Bij Acutus nemen we al je werk rondom deze wet uit handen. Zo helpen we je bij het vaststellen van passende & realistische energiebesparingsmaatregelen voor jouw bedrijf. Dit doen we aan de hand van de Erkende Maatregelenlijst voor Energiebesparing – afgekort tot EML. Zo geven we maatwerk advies over mogelijke besparingsmaatregelen en terugverdientijden.

Hier stoppen we niet. Nu we weten wat de mogelijkheden zijn, wordt het tijd om de maatregelen daadwerkelijk door te voeren. Hierbij bieden we begeleiding of nemen we de regie. Hoe? Door alle maatregelen door te voeren én te rapporteren bij het RVO.

Samen voor het beste resultaat

Energie besparen. We kunnen er niet meer omheen. Wij zijn specialist in het opstellen en uitvoeren van energiebesparingsmaatregelen. Het resultaat? Je bespaart op het energiegebruik van je bedrijfspand en je voldoet aan de wet- en regelgeving!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijfspand?

Neem vandaag nog contact met ons op, laat een terugbelverzoek achter of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico