Wil je met ons in contact komen?

De SCIOS Scope 8

Een SCIOS Scope 8 (gebaseerd op de NEN 3140 norm) is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van de vaste elektrische installaties die aanwezig zijn in jouw pand. Deze inspectie is ontworpen om ervoor te zorgen dat jouw elektrische installaties voldoen aan de wettelijke normen en veilig zijn voor gebruik.

Stel je de veiligheid van jouw werknemers en bezoekers voorop? Een SCIOS Scope 8 helpt je bij het waarborgen van een veilige werkomgeving door potentiële risico's in jouw elektrische installaties vroegtijdig te identificeren. Deze inspectie is essentieel voor het minimaliseren van brand- en elektrocutiegevaar, wat de veiligheid van iedereen in jouw pand verhoogt.

Vraag nu direct een SCIOS Scope 8 aan en ontvang binnen 2 werkdagen een offerte!

Vraag als particulier een SCIOS Scope 8 aan >         Vraag zakelijk een SCIOS Scope 8 aan >


Waarom een SCIOS Scope 8?

Werken met elektrische installaties brengt risico's met zich mee, daarom is een veilige elektrotechnische installatie van cruciaal belang. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van jouw werknemers. Door een SCIOS Scope 8 uit te laten voeren, toon je aan dat je al het mogelijke hebt gedaan om veilig gebruik van jouw elektrische apparatuur te waarborgen. Ook kan een verzekeraar eisen om jouw elektrische installatie volgens een SCIOS Scope 8 te laten inspecteren. Bovendien biedt het juridische dekking voor werkgevers, waardoor er geen discussie ontstaat bij mogelijke aansprakelijkheid.

Wat zijn de voordelen van deze inspectie?

  • Door een SCIOS Scope 8 uit te laten voeren, toon je aan dat je al het mogelijke hebt gedaan om veilig gebruik te waarborgen van jouw elektrische apparatuur.
  • De bedrijfscontinuïteit wordt gewaarborgd. Door potentiële storingen en risico’s vroegtijdig te identificeren en aan te pakken, helpt de inspectie bij het minimaliseren van uitvaltijd.
  • Werknemers zien dat je als werkgever bereid bent om te investeren in een veilige werkomgeving en veiligheid serieus neemt.

Is een SCIOS Scope 8 verplicht?

De SCIOS Scope 8 is niet privaatrechtelijk verplicht. Daarentegen is het wel verstandig om de inspectie periodiek uit te laten voeren door een gecertificeerd inspectiebedrijf. Iedere werkgever moet namelijk voldoen aan de Arbowet. Met een inspectierapport kun je eenvoudig aantonen dat je de wettelijke zorgplicht om arbeidsplaatsen regelmatig te controleren op veiligheid nakomt. Zo voorkom je ongewenste situaties bij aansprakelijkheid en bied je extra veiligheid voor je werknemers.

Hoe verloopt een SCIOS Scope 8?

Wanneer Acutus een Scope 8 voor je uitvoert, leveren wij een inspectierapport op waarin de veiligheid van jouw elektrotechnische installaties wordt geanalyseerd. Onze experts komen bij je langs en inspecteren jouw pand om te beoordelen of jouw elektrische installatie voldoet aan de gestelde eisen. Een SCIOS Scope 8 bestaat uit het vooraf opstellen van een inspectieplan, diverse metingen en beproevingen op locatie, visuele inspectie van jouw installatie en het opstellen van een overzichtelijke rapportage.

Combineer een SCIOS Scope 8 en een SCIOS Scope 10

Verzeker je werknemers van een veilige werkomgeving door een SCIOS Scope 8 en SCIOS Scope 10 te combineren. Bij SCIOS Scope 10 wordt er tijdens de keuring gelet op brandveiligheid en brandrisico’s in het bedrijf. Deze twee inspecties kennen veel gelijke aspecten, waardoor het makkelijk is om beide inspecties te combineren. Met beide keuringen voldoe je als bedrijf aan de eisen van de Arbowet en vaak ook aan de eisen van een verzekeraar.

Acutus, hét gecertificeerde inspectiebedrijf

De SCIOS Scope 8 is gebaseerd op NEN 3140. Deze inspecties dienen te worden uitgevoerd door een gecertificeerde inspecteur. Acutus is een gecertificeerd inspectiebedrijf, onze inspecteurs hebben veel ervaring met het uitvoeren van deze inspectie.

Wat ons uniek maakt? We zijn onafhankelijk en werken niet vanuit belangen met leveranciers, producten of installateurs. Zo ontvang je altijd een eerlijk, onafhankelijk en objectief inzicht in de veiligheid van jouw installaties. Heb je vragen of wil je een SCIOS Scope 8 aanvragen? Neem hieronder vrijblijvend contact op!

Bekijk hier het Certificaat voor de SCIOS Scope 8.

Binnen 2 werkdagen uw aanbieding ‘Scope 8 Inspectie’ ontvangen?

Neem contact op óf laat onderstaand uw gegevens achter.

Particulier > Zakelijk >

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico