Wil je met ons in contact komen?

De SCIOS Scope 8

Een SCIOS Scope 8 inspectie (gebaseerd op de NEN 3140 norm) is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van de vaste elektrische installaties die aanwezig zijn in jouw bedrijfspand. Door het periodiek uitvoeren van een SCIOS Scope 8 worden de risico’s van jouw elektrisch materieel beperkt.

Waarom een SCIOS Scope 8 inspectie?

Door de SCIOS Scope 8 uit te laten voeren, maak je aantoonbaar dat al het mogelijke is gedaan om veilig gebruik te maken van jouw elektrisch materieel. Werken met elektrische installaties levert namelijk risico's op. Een veilige elektrotechnische installatie is daarom van levensbelang. Als werkgever draag je de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en de gezondheid van je werknemers. Daarnaast zorgt de SCIOS Scope 8 ervoor dat je als werkgever wettelijk gedekt bent, zodat er bij een mogelijke aansprakelijkheid geen discussies ontstaan.

De voordelen van deze inspectie op een rij:

  1. De inspectie is een algemeen geaccepteerde manier om aan te tonen dat je als werkgever de wettelijke zorgplicht voor veiligheid en gezondheid nakomt.

  2. De bedrijfszekerheid van je installaties neemt toe.

  3. Gebreken aan je installaties worden vroegtijdig gesignaleerd, waardoor schade voorkomen wordt.

Is een SCIOS Scope 8 inspectie verplicht?

De SCIOS Scope 8 inspectie is niet privaatrechtelijk verplicht. Daarentegen is het wel verstandig om de inspectie periodiek uit te laten voeren door een gecertificeerd inspectiebedrijf. Iedere werkgever moet namelijk voldoen aan de Arbowet. Met een inspectierapport kun je eenvoudig aantonen dat je de wettelijke zorgplicht nakomt. Zo voorkom je ongewenste situaties bij aansprakelijkheid en bied je extra veiligheid voor je werknemers.

Hoe wordt de inspectie uitgevoerd?

Voeren wij de SCIOS Scope 8 voor je uit? Dan leveren wij een inspectierapport op, waarin wij de veiligheid van jouw elektrotechnische installaties inzichtelijk maken. Een Scope 8 inspectie bestaat uit: het vooraf opstellen van een inspectieplan, diverse metingen en beproevingen, visuele inspectie van uw installatie en het opstellen van een overzichtelijke rapportage.

Combineer SCIOS Scope 8 en SCIOS Scope 10

Verzeker je werknemers van een veilige werkomgeving door Scope 8 en 10 te combineren. Bij SCIOS Scope 10 wordt er tijdens de keuring gelet op brandveiligheid en brandrisico’s in het bedrijf. SCIOS Scope 8 en 10 kennen veel gelijke aspecten, waardoor het makkelijk is om beide inspecties te combineren. Met beide keuringen voldoe je als bedrijf aan de eisen van de Arbowet en vaak ook aan de eisen van een verzekeraar.

Acutus verzorgt jouw professionele SCIOS Scope 8 inspectie

De SCIOS-inspectie volgens Scope 8 is gebaseerd op NEN 3140. Deze inspecties dienen te worden uitgevoerd door een gecertificeerde inspecteur. Wij zijn een gecertificeerd inspectiebedrijf en hebben veel ervaring met het uitvoeren van deze SCIOS Scope 8 inspecties. Wat ons uniek maakt? We zijn onafhankelijk en werken niet vanuit belangen met leveranciers, producten of installateurs. Zo ontvang je altijd een onafhankelijk en objectief inzicht in de veiligheid van jouw installaties.

Certificaat SCIOS Scope 8

Wil je een offerte aanvragen?

Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico