Wil je met ons in contact komen?

De SCIOS Scope 12

Een SCIOS Scope 12 inspectie is een complete controle van jouw PV-installatie. Heb je zonnepanelen op het bedrijfspand waarin je gevestigd bent? Dan doe je er goed aan een SCIOS Scope 12 keuring uit te laten voeren!

Binnen 2 werkdagen uw aanbieding ‘Scope 12 Inspectie’ ontvangen?

Neem contact op óf laat onderstaand uw gegevens achter.

Particulier > Zakelijk >

Wat is een SCIOS Scope 12 keuring?

Een SCIOS Scope 12 is een vastgestelde veiligheidsinspectie gericht op nieuwe en bestaande zonnestroom installaties (PV installaties). Deze SCIOS Scope 12 is onder te verdelen in een eerste inspectie (EBI) en vervolginspecties (PI) die periodiek worden uitgevoerd. Elke 5 jaar vindt er zo’n periodieke inspectie plaats.

De voordelen van deze Scope 12 inspectie op een rij:

  1. Je zorgt voor een veilige werkomgeving
  2. De bedrijfszekerheid van je PV-installatie neemt toe
  3. Je voldoet aan de voorwaarden van je verzekering
  4. Je signaleert eventuele gebreken vroegtijdig
  5. Je wordt geregistreerd in het SCIOS portaal

Waarom een SCIOS Scope 12 inspectie?

Met een SCIOS Scope 12 inspectie ben je zeker van een veilige PV installatie. Tijdens deze keuring kijkt een van onze gecertificeerde inspecteurs naar de brandrisico’s en de elektrische veiligheid van je PV-installatie. Hierbij is de EBI gericht op de kwaliteit van de aanleg van je zonnestroom installatie: voldoet je installatie aan de geldende normen en de instructies van de fabrikant? De opvolgende PI brengt in beeld of de installatie na enige jaren nog steeds voldoet aan de gestelde normen, ondanks veroudering en diverse externe invloeden.

Is een SCIOS Scope 12 verplicht?

Een SCIOS Scope 12 is volgens de wet nog niet verplicht. Dit betekent dat je zelf mag bepalen of je jouw zonnepanelen systeem laat inspecteren. Toch zien we vaak dat verzekeraars eisen dat de zonnepanelen volgens de SCIOS Scope 12 gekeurd zijn. Een slimme zet om het wel te doen dus!

Hoe wordt de inspectie uitgevoerd?

Komen wij bij jou de SCIOS Scope 12 uitvoeren? Dan ontvang je van ons een inspectierapport SCIOS Scope 12, waarmee de veiligheid van jouw zonnestroominstallaties inzichtelijk wordt gemaakt. De inspectie van zonnestroom installatie is gebaseerd op verschillende normen, o.a. NEN 1010, NEN-EN-IEC 62446-1, NEN-EN-IEC 61439-1, NEN-EN-IEC 62305, NEN 3140. Tijdens een inspectie kijken we onder andere hoe brandbaar het dakmateriaal is. Maar ook beantwoorden we vragen als: zit er voldoende draagkracht in de bouwkundige constructie? Zijn de verdeelinrichting, de bekabeling en de connectoren (nog) correct en functioneel en hoe zit het met de ventilatie van het in-dak systeem?

Acutus verzorgt jouw professionele SCIOS Scope 12 inspectie

Wij zijn een SCIOS Scope 12 gecertificeerd inspectiebedrijf en hebben veel ervaring met het uitvoeren van deze inspecties. Onze objectieve en onafhankelijke werkwijze is wat ons uniek maakt. Wij werken niet vanuit belangen met leveranciers, producten en installateurs, waardoor we je altijd een onafhankelijk en objectief inzicht geven in de veiligheid van jouw zonnestroominstallaties.

Certificaat SCIOS Scope 12

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico