Wil je met ons in contact komen?

De SCIOS Scope 12

Een SCIOS Scope 12 inspectie is een uitgebreide controle van zonnepaneelinstallaties, ontworpen om de veiligheid en prestaties van de PV-installatie te waarborgen. Deze inspectie is essentieel om potentiële risico's te identificeren die jouw pand en bedrijf kunnen bedreigen, zodat je met een gerust hart kunt blijven genieten van de voordelen van zonne-energie.

Stel je voor: je staat op het punt om je pand te betreden. Je oog valt op de zonnepanelen die op je dak liggen. Een prachtig gezicht, wetende dat je duurzame energie gebruikt. Maar wist je dat achter deze zonnige aanblik ook risico's schuilen die je pand en/of bedrijf kunnen bedreigen? Gelukkig biedt de SCIOS Scope 12 inspectie een oplossing die de veiligheid van je PV-installatie (ook wel zonnestroominstallatie) waarborgt.

Scope-12

Wil je met een gerust hart blijven genieten van zonne-energie?

Vraag als particulier een SCIOS Scope 12 aan >         Vraag zakelijk een SCIOS Scope 12 aan >

Wat is een SCIOS Scope 12?

De SCIOS Scope 12 inspectie, ook wel bekend als de zonnestroom inspectie, is een essentiële stap voor bedrijven die zonnepaneelinstallaties hebben geïmplementeerd. Deze inspectie is ontwikkeld als reactie op toenemende problemen met de kwaliteit van zonnepaneelinstallaties en de groeiende schadelast in de sector. Het is een uitgebreide controle die bedrijven helpt om de veiligheid van hun PV-installaties te waarborgen en te voldoen aan verzekeringsvereisten. Bij onze SCIOS Scope 12 inspectie staat jouw gemoedsrust voorop, of het nu gaat om een Eerste Beoordeling Inspectie (EBI) of een Periodieke Inspectie (PI), afgestemd op jouw installatiesituatie:

  • Eerste Beoordeling Inspectie (EBI): Als je een nieuw zonnepaneelsysteem in bedrijf stelt of belangrijke wijzigingen aanbrengt, is een EBI van essentieel belang. We zorgen ervoor dat jouw installatie aan alle relevante veiligheids- en kwaliteitsnormen voldoet, zodat u met vertrouwen kunt starten. We controleren of jouw installatie voldoet aan de geldende normen en de instructies van de fabrikant.

  • Periodieke Inspectie (PI): Na de initiële EBI blijven we betrokken bij jouw PV-installatie door eens in de vijf jaar een PI uit te voeren. Dit helpt om de veilige werking te waarborgen en potentiële problemen door normale slijtage, weersinvloeden en andere factoren op te sporen. Op deze manier kun je de efficiëntie van jouw zonnepaneelsysteem behouden en onverwachte storingen voorkomen.

Of het nu gaat om een EBI of een PI, onze SCIOS Scope 12 inspectie biedt je een waardevol instrument om de betrouwbaarheid, veiligheid en prestaties van uw zonnepaneelinstallaties te waarborgen. Dit stelt je in staat om maximaal te profiteren van duurzame energiebronnen en tegelijkertijd je investering te beschermen.

Hoe verloopt een scope 12 inspectie?

Een SCIOS Scope 12 inspectie is een grondige controle van verschillende aspecten van zonnepaneelinstallaties, waaronder de kwaliteit van de aanleg, de elektrische veiligheid, de draagkracht van de bouwkundige constructie en de ventilatie rondom de panelen. De SCIOS Scope 12 inspectie begint met het plannen van een datum na een aanvraag. Op de inspectiedag voert onze gecertificeerde inspecteur een grondige visuele inspectie uit. Daarnaast zullen er metingen en tests van de installatie en componenten plaatsvinden. Na afloop wordt een gedetailleerd rapport opgesteld met bevindingen en aanbevelingen. Om ervoor te zorgen dat aan alle relevante eisen wordt voldaan, is deze inspectie gebaseerd op verschillende normen, waaronder NEN 1010, NEN-EN-IEC 62446-1, NEN-EN-IEC 61439-1, NEN-EN-IEC 62305 en NEN 3140.

Is een SCIOS Scope 12 inspectie verplicht?

De SCIOS Scope 12 inspecties zijn op dit moment niet wettelijk verplicht. Echter, veel verzekeraars stellen ze wel als een vereiste bij installaties met een bepaald aantal panelen of bij bepaalde capaciteiten. Dit betekent dat het ondergaan van een SCIOS Scope 12 inspectie vaak een noodzakelijke stap is bij het afsluiten van een verzekering voor zulke installaties.

Acutus, jouw adres voor SCIOS Scope 12 inspecties

Bij Acutus zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van SCIOS Scope 12 inspecties en hebben we een bewezen staat van dienst op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Onze ervaren inspecteurs zorgen voor een grondige en onafhankelijke inspectie van jouw PV-installatie. Met Acutus kies je voor betrouwbaarheid en gemoedsrust.

Bekijk hier het Certificaat voor de SCIOS Scope 12.

Binnen 2 werkdagen uw aanbieding ‘Scope 12 Inspectie’ ontvangen?

Neem contact op óf laat onderstaand uw gegevens achter.

Particulier > Zakelijk >

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico