Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico
Wil je met ons in contact komen?

SCIOS scope 12

Een SCIOS scope 12 is een vastgestelde veiligheidsinspectie gericht op nieuwe en bestaande zonnestroominstallaties (PV-installaties). De SCIOS scope 12 is onder te verdelen in een eerste inspectie (EBI) en vervolginspecties (PI) die periodiek worden uitgevoerd.

Certificaat SCIOS Scope 12

Hierbij is de EBI gericht op de kwaliteit van de aanleg van je zonnestroominstallatie: voldoet je installatie aan de geldende normen en de instructies van de fabrikant? De PI brengt in beeld of de installatie na enige jaren nog steeds voldoet aan de gestelde normen, ondanks veroudering en diverse externe invloeden. Je bent als werkgever niet privaatrechtelijk verplicht om deze inspectie uit te voeren, maar wil jij onnodige risico’s lopen? Zit er bijvoorbeeld voldoende draagkracht in de bouwkundige constructie? Hoe brandbaar zijn de dakmaterialen? Zijn de verdeelinrichting, de bekabeling en de connectoren (nog) correct en functioneel en hoe zit het met de ventilatie van het in-dak systeem?

Het kan de verzekeraar zijn die jou verplicht deze inspectie uit te voeren. Met een SCIOS scope 12 inspectie

Het uitvoeren van deze inspectie heeft meerdere voordelen:

  1. Je voldoet aan de voorwaarden van je verzekering.
  2. De bedrijfszekerheid van je zonnestroominstallatie neemt toe.
  3. Doordat je eventuele gebreken vroegtijdig signaleert, voorkom je mogelijke schade aan je zonnestroominstallatie.

Het kan de verzekeraar zijn die jou verplicht deze inspectie uit te voeren. Met een SCIOS scope 12 inspectie inventariseren wij de brand- en bouwkundige risico’s die zonnestroominstallaties met zich meebrengen, zodat jij voldoet aan de verplichtingen vanuit de verzekering. Ook wordt de installatie geregistreerd in het SCIOS portaal.

Acutus heeft een objectieve blik

Wij zijn een SCIOS scope 12 gecertificeerd inspectiebedrijf en hebben veel ervaring met het uitvoeren van deze inspecties. Onze objectieve en onafhankelijke werkwijze is wat ons uniek maakt. Wij werken niet vanuit belangen met leveranciers, producten en installateurs, waardoor we je altijd een onafhankelijk en objectief inzicht geven in de veiligheid van jouw zonnestroominstallaties.

Komen wij bij jou de SCIOS scope 12 uitvoeren? Dan ontvang je van ons een inspectierapport SCIOS scope 12, waarmee de veiligheid van jouw zonnestroominstallaties inzichtelijk wordt gemaakt aan de hand van de inspectiecriteria van SCIOS scope 12.

Een SCIOS scope 12 inspectie uit laten voeren?

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen