Wil je met ons in contact komen?

Energiebeheer en -monitoring

Verbruikt jouw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar? Dan heb je – vanuit de energiebesparingsplicht – een plicht om je energieverbruik te monitoren. Dit kan door middel van een energieregistratie- en bewakingssysteem. Klinkt ingewikkeld? Geen paniek! Wij vertellen er alles over.

Erkende Maatregelenlijst voor Energiebesparing

Nu we steeds toekomstbestendiger worden, heeft de overheid pandeigenaren verplicht om energie te besparen. De Erkende Maatregelenlijst voor Energiebesparing (EML) is opgesteld, waarin maatregelen staan die bijdragen aan het besparen van het energieverbruik binnen jouw bedrijfspand.

Een verplichte maatregel uit deze lijst is de monitoring van jouw energieverbruik door middel van een energieregistratie- en bewakingssysteem. Met zo’n systeem wordt jouw energieverbruik automatisch geregistreerd, geanalyseerd en wordt er een rapportage opgesteld. Het doel? Directe besparing op het energieverbruik realiseren.

Acutus regelt het

Wij regelen de energiemonitoring van jouw bedrijfspand. Hoe? Dit doen we door in jouw pand slimme meters te plaatsen, die direct inzicht geven in jouw verbruik. Hier blijft het niet bij. Nee, we analyseren en beoordelen dit energieverbruik ook én geven je op basis hiervan een maatwerk advies. Je ontvangt van ons een maandelijkse rapportage van jouw energieverbruik en een actueel overzicht van de behaalde resultaten in relatie tot de Erkende Maatregelenlijst voor Energiebesparing. Ten slotte stellen we een actieplan op om het energieverbruik daadwerkelijk te reduceren.

Op deze manier:

  1. Voldoe je aan de verplichting om je energieverbruik te monitoren
  2. Heb je actueel inzicht in je verbruik
  3. Ben je in staat afwijkend energieverbruik tijdig bij te sturen
  4. Reduceer je je energieverbruik
  5. Én bespaar je op je eigen energiekosten.

Onze hulp inschakelen bij het monitoren van jouw energieverbruik?

Neem vandaag nog contact met ons op, laat een terugbelverzoek achter of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico