Wil je met ons in contact komen?

De SCIOS Scope 10

Een SCIOS Scope 10 is een vastgestelde veiligheidsinspectie die zich richt op de brandrisico’s van elektrisch materieel volgens de NTA 8220 norm. Deze SCIOS Scope 10 keuring brengt de brandveiligheid van installaties en de daarop aangesloten apparatuur in kaart.

Waarom een SCIOS Scope 10 keuring?

Veelvoorkomende branden ontstaan door onveilige situaties in elektrische installaties. Bijvoorbeeld door een defect in een installatie of de daarop aangesloten apparatuur. Om dit te voorkomen en de veiligheid voor werknemers te vergroten, adviseren wij een SCIOS Scope 10 keuring. De SCIOS Scope 10 keuring is gebaseerd op de NTA 8220 en wordt periodiek uitgevoerd. Bij deze keuring wordt er gelet op de brandveiligheid en brandrisico’s in het bedrijf. Dit doen we door te kijken naar de wijze waarop een elektrische installatie wordt gebruikt en waar de elektrische installatie zich bevindt.

De voordelen voor jou? Die zetten we op een rijtje:

  1. De SCIOS Scope 10 is een preventieve inspectie die bijdraagt aan de (brand)veiligheid en continuïteit van je werknemers en van je bedrijf.
  2. Je voldoet aan de voorwaarden van je verzekering.
  3. De bedrijfszekerheid en brandveiligheid van je elektrisch materieel neemt toe.
  4. Door gebreken vroegtijdig te signalieren, voorkom je mogelijke schade aan je elektrisch materieel.

Is een SCIOS Scope 10 keuring verplicht?

Als werkgever draag je de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van jouw werknemers. Werken met elektrisch materiaal brengt risico’s met zich mee. Ondanks dat het niet privaatrechtelijk verplicht is om deze inspectie uit te voeren, minimaliseer je de brandrisico’s wanneer je dit wel doet. Daarnaast voldoe je met de SCIOS Scope 10 keuring ook aan de voorwaarden van de meeste brandverzekeringen.

Hoe wordt de SCIOS Scope 10 inspectie uitgevoerd?

Tijdens deze keuring wordt de elektrische installatie en alle apparatuur geïnspecteerd door onze gecertificeerde inspecteur. Na deze inspectie leveren wij een rapport op. Een Scope 10 inspectie bestaat uit: het vooraf opstellen van een inspectieplan, diverse metingen en beproevingen, waaronder thermografie, visuele inspectie van uw installatie en het opstellen van een overzichtelijke rapportage. Hiermee maken wij de veiligheid van jouw elektrisch materieel inzichtelijk aan de hand van de inspectiecriteria van SCIOS Scope 10.

Acutus als SCIOS Scope 10 gecertificeerd bedrijf

Wij hebben veel ervaring in het uitvoeren van SCIOS keuringen en zijn een gecertificeerd inspectiebedrijf. Wij zijn een onafhankelijke partij en werken niet vanuit belangen met leveranciers, producten of installateurs. Bij ons ontvang je daarom altijd een onafhankelijk en objectief rapport over de veiligheid van je installaties.

Certificaat SCIOS Scope 10

Wil je een offerte aanvragen?

Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico