Wil je met ons in contact komen?

De SCIOS Scope 10

De SCIOS Scope 10 keuring is een vastgestelde veiligheidsinspectie die zich richt op de brandrisico’s van elektrisch materieel volgens de NTA 8820 norm. Deze keuring brengt de brandveiligheid van de elektrische gebouwgebonden installaties in kaart.

Wil je brand in jouw pand voorkomen? Eist de verzekeraar dat je een SCIOS Scope 10 keuring laat uitvoeren? Wil je gebreken in jouw elektrische installatie signaleren voordat het te laat is?

            Scope-10

Vraag dan direct een SCIOS Scope 10 keuring aan en ontvang binnen 2 werkdagen een offerte!

Vraag als particulier een SCIOS Scope 10 aan >         Vraag zakelijk een SCIOS Scope 10 aan >

Waarom een SCIOS Scope 10 keuring?

Zie je het al voor je? Alle inventaris, voorraden en jouw pand binnen enkele uren in rook opgegaan. Laat staat het risico dat er personeel of andere personen gewond raken, het is natuurlijk de grootste nachtmerrie van iedere ondernemer. Werken met elektrisch materieel brengt nu eenmaal risico’s met zich mee, vaak ontstaan branden dan ook door een onveilige situatie in een elektrische installatie. Met een SCIOS Scope 10, gebaseerd op de NTA 8820, wordt gecontroleerd op brandrisico’s in jouw elektrische gebouwgebonden installatie. Dit doen we door te kijken op welke wijze de elektrische installatie wordt gebruikt en waar het zich bevindt.

Wat zijn de voordelen van een SCIOS Scope 10 keuring?

  • Je laat aan jouw werknemers zien dat je er alles aan doet om veiligheid op de werkvloer te garanderen.
  • Je voldoet aan de eisen voor brandverzekering voor de (meeste) verzekeraars.
  • Door gebreken aan jouw elektrische installatie vroegtijdig te signaleren, voorkom je mogelijke (verdere) schade aan je elektrische materieel.
  • Door deze gebreken vroegtijdig aan te pakken voorkom je uitvaltijd en bevorder je de bedrijfscontinuïteit.

Is een SCIOS Scope 10 keuring verplicht?

Hoewel een SCIOS Scope 10-keuring niet privaatrechtelijk verplicht is, kunnen verzekeraars wel eisen dat je deze laat uitvoeren voordat ze jouw pand willen verzekeren. Daarnaast draag je volgens de ARBO-wet verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van je personeel. Met een goedgekeurde SCIOS-Scope 10 kun je aantonen dat je deze plicht serieus neemt.

Hoe verloopt een SCIOS Scope 10 keuring?

Tijdens de keuring komt een van onze gecertificeerde inspecteurs bij jou op locatie om de elektrische installatie te inspecteren. Na deze inspectie wordt een rapport met bevindingen opgesteld. De SCOPE 10 inspectie zelf bestaat uit: het vooraf opstellen van een inspectieplan, diverse metingen en beproevingen op locatie (Een voorbeeld is thermografie), een visuele inspectie en het opstellen van een overzichtelijke rapportage. Met deze stappen en de inspectiecriteria van de SCIOS scope 110 maken wij de veiligheid van jouw elektrische installatie inzichtelijk.

Acutus, jouw gecertificeerde specialist in inspecties

Acutus is een gecertificeerd inspectiebedrijf. We hebben veel ervaring met het uitvoeren van diverse SCIOS-keuringen. Wat ons nou zo speciaal maakt? Wij zijn een onafhankelijke partij en werken niet vanuit belangen van leveranciers, producten of installateurs. Bij ons ontvang je daarom altijd een compleet onafhankelijk en objectief rapport over de veiligheid van je installaties. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Wil je een SCIOS scope 10 keuring aanvragen? Heb je andere vragen? Neem vrijblijvend contact op!

Bekijk hier het Certificaat voor de SCIOS Scope 10.

Binnen 2 werkdagen uw aanbieding ‘Scope 10 Inspectie’ ontvangen?

Neem contact op óf laat onderstaand uw gegevens achter.

Particulier > Zakelijk >

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico