Wil je met ons in contact komen?

Bouwplantoetsing, voldoe aan wet- en regelgeving

Bouwplantoetsing (ook wel BP-toets) is het controleren van jouw bouwplan op naleving van de verplichte onderdelen vanuit het Besluit Bouwwerken Leefomgeving, ook wel bekend als 'BBL' (voorheen Bouwbesluit 2012). Het BBL bevat voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en milieu. Deze voorschriften zijn bedoeld om uw belangen en die van de omgeving te waarborgen. Zo wordt gegarandeerd dat gebouwen functioneel, veilig en duurzaam zijn. De bouwplantoets stuur je vervolgens als bijlage mee met de aanvraag voor een omgevingsplan (voorheen omgevingsvergunning).

Wilt u weten of uw bouwplannen voldoen aan de wet- en regelgeving? Zijn uw plannen veilig? Wilt u weten of uw plannen duurzaam zijn?

Ontvang binnen twee werkdagen een offerte voor bouwplantoetsing!

Vraag direct een bouwplantoets aan! >

Waar toetsen wij dan op?

Wij toetsen uw plannen op de volgende onderdelen:

  • Gebruikersoppervlakte (GBO/VR/VG)-toetsing (NEN 2580)
  • Daglichtberekening (NEN 2057)
  • Ventilatieberekening (NEN 1087)
  • Spuiventilatieberekening (NEN 1087)
Prijzen

Bp-toets, BENG en MPG

Voor de nieuwbouw of verbouwing van uw woning of bedrijfspand moet u voldoen aan de verplichtingen vanuit het Besluit Bouwwerken Leefomgeving, ook wel bekend als 'BBL' (voorheen Bouwbesluit 2012). Deze verplichtingen omvatten vaak het uitvoeren van bouwplantoetsing, een MPG en een Berekening Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). Bij Acutus heb je de mogelijkheid om deze componenten afzonderlijk uit te voeren, maar we bieden ook de optie om al deze drie berekeningen als één pakket te kiezen! Zoals hieronder te zien is, ontvangt u daarbij een aantrekkelijke korting! Zo zorgen wij ervoor dat u niet alleen voldoet aan de regelgeving, maar ook dat u efficiënt en kostenbesparend te werk kunt gaan bij uw bouwproject.

Prijzen Bouwplantoets, Beng en MPG

Acutus, uw adres voor bouwplantoetsing

Acutus voldoet aan alle vereisten om uw bouwplan te beoordelen. Door ons in te schakelen, kunnen wij u helpen om te voldoen aan de naleving van voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu, en meer. Onze deskundige adviseurs zijn goed bekend met de actuele wet- en regelgeving met betrekking tot de Nederlandse normen voor bouwplantoetsing en staan klaar om u te ondersteunen! Heeft u vragen of wilt u een bouwplantoets aanvragen? Neem vrijblijvend contact met ons op en ontvang binnen twee werkdagen een offerte!

Binnen twee werkdagen een offerte?

Vraag nu uw offerte aan en ontvang deze binnen twee werkdagen! De producten ontvangt u binnen vijf werkdagen, bel ons om direct de mogelijkheden te bespreken!

Offerte aanvragen
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico