Wil je met ons in contact komen?

Een lichtplan maken

Wil je alles uit je kantoorruimte halen? Wij maken een lichtplan voor jou! Van vergaderruimtes tot de bedrijfskantine, van receptie tot werkplekken: in het lichtplan nemen we álle ruimtes mee. We ontwerpen een passend lichtplan dat aansluit bij de gewenste sfeer. En een lichtplan dat voldoet aan de geldende NEN-normeringen. We houden rekening met jouw budget en het energieverbruik. Zo maken we voor jouw bedrijfspand het perfecte lichtplan. Een lichtplan dat de basis vormt voor gezondheid en productiviteit.

Het effect van een lichtplan

Het effect van een lichtplan is groot! Licht is niet alleen bepalend voor de sfeer. Licht heeft ook invloed op de productiviteit van werknemers. Wij houden hier rekening mee. Hoe we dit doen? Bij het maken van een lichtplan, kijken we naar de functie van de ruimte. En naar de werkplekken. Een combinatie van de sfeer én de werkplekken is belangrijk. Waarom? Het zorgt voor een optimale werkomgeving. Hierdoor stijgt de geheugenfunctie en het oriëntatievermogen van je werknemers.

Waarom een lichtplan laten maken?

Een lichtplan bevordert niet alleen de sfeer en de productiviteit van jouw werknemers. Je bent ook verplicht om te zorgen voor goede verlichting. Dit staat vast in de Arbowet. Waarom? Omdat dit ten goede komt aan de gezondheid van je werknemers. Licht stimuleert de aanmaak van vitamines. Het bioritme wordt gestimuleerd en de concentratie verbetert. Met licht is het zicht beter. Een lichtplan laten maken is dus zeker niet overbodig.

We maken een lichtplan samen met jou! Wat wil je dat een ruimte uitstraalt? Wil je overal dezelfde sfeer uitstralen? Of mag er juist verschil zitten in de ruimtes? Wij nemen al je wensen mee in ons advies.

Een lichtplan volgens de eisen

In Nederland geldt de norm NEN12464-1. Hierin zijn de minimale lichtwaarden voor jouw bedrijfspand vastgesteld. Deze waarden zijn gebaseerd op jonge personen. Werken er bij jouw ook oudere personen? Dan ontwerpen we de verlichtingssterkte hoger. Zo houd je de productiviteit van iedereen hoog.

Acutus verlicht voor jou

Wij maken jouw lichtplan. Een lichtplan dat voldoet aan de laatste eisen. Je werknemers zijn productiever en gezonder. Zo verlichten we, letterlijk en figuurlijk.

We verlichten bedrijfspanden en kantoren, maar er is meer mogelijk! We maken ook een lichtplan voor bedrijfsrestaurants, entrees of ontmoetingsplekken. Warme lichtkleuren, strijklicht of indirect licht. We nemen alle mogelijkheden mee. Zo krijg je altijd een lichtplan op maat. Ben je benieuwd wat we voor jou ontwerpen? Neem vrijblijvend contact op!

Wil je een lichtplan laten ontwerpen voor jouw bedrijfspand?

Neem vandaag nog contact met ons op!

Neem vrijblijvend contact met ons op
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico