Wil je met ons in contact komen?

MPG

MPG, ook wel bekend als MilieuPrestatie Gebouwen maakt de milieubelasting van jouw gebouw gedurende zijn levenscyclus inzichtelijk. Het is een belangrijke maatstaaf voor de duurzaamheid van een gebouw. Dit stelt ontwerpers, architecten en opdrachtgevers in staat om duurzame keuzes te maken op basis van een nationale rekenmethode en database.

Vraag direct een MPG aan!

Een MPG is een verplichte maatregel voor het indienen van vergunningsaanvragen voor zowel woongebouwen als kantoren die een gebruiksoppervlakte van meer dan 100 vierkante meter hebben.

Het aanvragen van een MPG voor een project is een belangrijke stap om te voldoen aan de vereisten voor vergunningsaanvragen en om te zorgen voor een milieuvriendelijk ontwerp en gebruik van het gebouw.

Binnen twee dagen een offerte ontvangen voor een MPG voor uw project?

Vraag hier direct een MPG aan! >

Prijzen

Hoe wordt het berekend?

De MPG wordt berekend aan de hand van een levenscyclusanalyse (LCA) van het gebouw. Deze analyse bevat de verschillende fasen van de levenscyclus van het gebouw, zoals de bouw zelf, het gebruik, het onderhoud en de uiteindelijke sloop en afvalverwerking.

Tijdens deze LCA worden verschillende milieueffecten geëvalueerd zoals: energieverbruik, grondstofgebruik, emissies van broeikasgassen en andere verontreinigende stoffen. Al deze milieueffecten samengevoegd maakt de MPG zichtbaar. De berekening van de uiteindelijke MPG wordt uitgedrukt in een numerieke waarde, in Euro per vierkante meter per jaar. Hoe lager deze waarde, hoe beter de milieuprestatie van het gebouw wordt beoordeeld.

Wat zijn dan de voordelen van een lage MPG?

Een lage MPG biedt voordelen op zowel de korte als lange termijn. Door te streven naar een lage MPG wordt niet alleen uw ecologische voetafdruk verkleint, maar ook kan het voor aanzienlijke kostenbesparing op operationeel niveau zorgen. Denk hierbij aan kostenbesparing door energie-efficiëntie of door het verlagen van onderhoudskosten omdat duurzame materialen worden gekozen.

MPG, BP-toets en BENG

Voor de nieuwbouw of verbouwing van uw woning of bedrijfspand moet u voldoen aan de verplichtingen vanuit het Besluit Bouwwerken Leefomgeving, ook wel bekend als 'BBL' (voorheen Bouwbesluit 2012). Deze verplichtingen omvatten vaak het uitvoeren van een MPG, bouwplantoetsing en een Berekening Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). Bij Acutus heb je de mogelijkheid om deze componenten afzonderlijk uit te voeren, maar we bieden ook de optie om al deze drie berekeningen als één pakket te kiezen! Zoals hiernaast te zien is, ontvangt u daarbij een aantrekkelijke korting! Zo zorgen wij ervoor dat u niet alleen voldoet aan de regelgeving, maar ook dat u efficiënt en kostenbesparend te werk kunt gaan bij uw bouwproject.Prijzen

Acutus, uw adres voor een MPG!

Niet iedereen is gekwalificeerd om een MPG uit te voeren. Deze analyse moet namelijk worden uitgevoerd door een deskundige met de juiste kwalificaties. Gelukkig beschikken wij bij Acutus over de benodigde expertise (zie: Certificaat voor MPG-berekeningen Acutus B.V.)! Heb je een MPG nodig, wil je een LCA laten uitvoeren of heb je andere vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op en krijg binnen twee werkdagen een offerte toegestuurd!

Een BP-toets | MPG | BENG inspectie uit laten voeren?

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico