Wil je met ons in contact komen?

SCIOS keuring door Acutus

Technische inspecties zijn belangrijk. Eén daarvan is de SCIOS-keuring. Dit is een preventieve veiligheidsinspectie. De inspectie wordt uitgevoerd bij die technische installaties in gebouwen. Naast het feit dat een installatie goed moet blijven werken, eisen verzekering steeds vaker keuringsrapporten van de installaties. Acutus helpt je hierbij! Hoe we dit doen? We hebben veel ervaring. We voeren regelmatig SCIOS keuringen uit én we zijn een gecertificeerd inspectiebedrijf met ruime ervaring en expertise.

Wat kun je verwachten bij een SCIOS keuring?

Voeren wij een SCIOS keuring voor jou uit? Dan ontvang je een onafhankelijk, deskundig en objectief rapport. Je krijgt inzicht in de veiligheid van jouw installaties. De SCIOS keuringen zijn voor elektrotechnische installaties tot zonnestroom installaties. Als we afwijkingen tegenkomen onderbouwen we deze. We geven budget voor herstel én advies over onderhoud. We geven je een volledig rapport.

Verschillende soorten SCIOS keuringen

Wij bieden drie verschillende SCIOS-keuringen aan: SCIOS scope 8, SCIOS scope 10 en SCIOS scope 12. Maar wat is het verschil tussen deze keuringen? We leggen het je uit:

SCIOS scope 8 inspectie

Een SCIOS Scope 8 inspectie is een veiligheidsinspectie van de vaste elektrische installaties die aanwezig zijn in jouw bedrijfspand. Gebaseerd op de NEN3140 norm. Laat je deze inspectie uitvoeren? Dan maak je aantoonbaar dat je alles doet om veilig gebruik te maken van jouw elektrisch materieel. De SCIOS Scope 8 is niet verplicht. Maar het is wel verstandig om deze periodiek uit te laten voeren. Je voldoet aan de Arbowet én de risico’s van jouw elektrisch materieel worden beperkt. De SCIOS Scope 8 is goed te combineren met de SCIOS Scope 10.

SCIOS scope 10 inspectie

De SCIOS Scope 8 en 10 kennen veel gelijke onderdelen. Dit maakt het makkelijk om beide SCIOS keuringen te combineren. De SCIOS Scope 10 is ook een preventieve veiligheidsinspectie. Deze inspectie maakt de brandveiligheid van elektrische installaties inzichtelijk. Dit gebeurt volgens de NTA 8220 norm. Laat je de SCIOS Scope 10 door ons uitvoeren? Dan minimaliseer je de brandrisico’s én voldoe je aan de voorwaarden van de meeste brandverzekeringen. Je ontvangt een onafhankelijk en objectief rapport.

SCIOS scope 12 inspectie

De SCIOS Scope 12 is de derde inspectie die we aanbieden. Het is een complete controle van jouw nieuwe én bestaande zonnestroom installaties. De SCIOS Scope 12 is onder te verdelen in een eerste inspectie (EBI) en in een vervolginspectie (PI). De inspecties worden periodiek uitgevoerd. Elke vijf jaar. Er wordt gekeken naar de brandrisico’s en de elektrische veiligheid van je PV-installatie. De voordelen van deze inspectie? Je zorgt voor een veilige werkomgeving. Je voldoet aan de voorwaarden van je verzekering. Je signaleert eventuele gebreken vroegtijdig. Het is een slimme keuze om te doen!

Een SCIOS inspectie uit laten voeren?

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico