Wil je met ons in contact komen?

Oplossing warmteklachten verpleegafdeling

Nieuwbouw en renovatie

Opdracht

Acutus B.V. heeft de opdracht gekregen om voor de verpleegafdelingen op de 7e verdieping het best passende klimaatsysteem te ontwerpen voor de toenemende warmteklachten. Een belangrijke doelstelling hierbij is dat het klimaatsysteem vóór de zomer van 2021 functioneel moet zijn. Tijdens de uitvoeringswerkzaamheden is Acutus B.V. gevraagd de technische werkzaamheden te begeleiden.

Resultaat

De afdelingen zijn voorzien van zogeheten klimaatplafonds. Met deze klimaatplafonds kan de patiënt of verpleeg(st)er per ruimte de gewenste ruimtetemperatuur instellen. Het wordt in de zomer max. 25°C.

In het ontwerpproces is Rijnstate meegenomen in de keuze van het klimaatsysteem. Allereerst is door middel van een gebouwsimulatie het verloop van de ruimtetemperatuur over één jaar inzichtelijk gemaakt. Meerdere klimaatconcepten zijn hierop uitgewerkt. Een belangrijk aandachtspunt vanuit Infectiepreventie is het voorkomen van verspreiding van virussen en bacteriën als bijv. Corona. In nauw overleg met alle betrokkenen is gekozen voor het concept van klimaatplafonds.

“Acutus B.V. heeft ons op een constructieve wijze meegenomen in de keuze en kosten van de mogelijke klimaatconcepten. Een prettige samenwerking wat geleidt heeft tot een prachtig eindresultaat voor onze patiënten en zorgverleners”

Programmadirecteur Willen Jan Hanegraaf

Uitvoering

2021

Sector

Zorg en Welzijn

Contactpersoon Acutus

Martin Wagenmans

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico