Wil je met ons in contact komen?

Oplossing warmteklachten verpleegafdeling

Nieuwbouw & Renovatie

“Acutus B.V. heeft ons op een constructieve wijze meegenomen in de keuze en kosten van de mogelijke klimaatconcepten. Een prettige samenwerking wat geleidt heeft tot een prachtig eindresultaat voor onze patiënten en zorgverleners”

- Programmadirecteur Willem-Jan Hanegraaf

De opdracht

Op de verpleegafdelingen van de 7e verdieping van Rijnstate kampten het ziekenhuis met een groeiend probleem: er kwamen steeds meer warmteklachten binnen. Acutus B.V. kreeg de uitdagende opdracht om het meest geschikte klimaatsysteem te ontwerpen en de technische werkzaamheden zorgvuldig te begeleiden om deze kwestie aan te pakken. Het doel was duidelijk gesteld: vóór de zomer van 2021 moest het ziekenhuis een werkend systeem hebben.

Resultaat

Met vastberadenheid en expertise hebben we een innovatieve oplossing geïmplementeerd: klimaatplafonds. Deze technologie stelt patiënten en verpleegkundigen in staat om de temperatuur per ruimte naar wens aan te passen, met een maximale temperatuur van 25°C in de zomermaanden.

Tijdens het ontwerpproces hebben we intensief samengewerkt met Rijnstate, waarbij we hun behoeften en vereisten centraal stelden. Door middel van een geavanceerde gebouwsimulatie hebben we het verloop van de ruimtetemperatuur over één jaar geanalyseerd. Verschillende klimaatconcepten werden onderzocht en uitgewerkt, waarbij we bij elke stap rekening hielden met de strikte eisen van infectiepreventie. Een belangrijk aandachtspunt vanuit Infectiepreventie is het voorkomen van verspreiding van virussen en bacteriën zoals het Covid-19 virus. Uiteindelijk hebben we, in nauw overleg met alle belanghebbenden, gekozen voor het concept van klimaatplafonds. Deze beslissing werd genomen met het oog op maximale efficiëntie, comfort en veiligheid voor de gebruikers van de verpleegafdelingen.

Uitvoering

2021

Sector

Zorg en Welzijn

Contactpersoon Acutus

Martin Wagenmans

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico