Wil je met ons in contact komen?

SCIOS Inspecties in Overijssel | Jouw partner voor betrouwbare scopekeuringen

SCIOS inspecties zijn technische keuringen gericht op de veiligheid en efficiëntie van verschillende soorten installaties. Deze inspecties zijn ontwikkeld door de Stichting Certificering Inspectie en Onderhoud Stookinstallaties (SCIOS) en zijn cruciaal voor het waarborgen van de veiligheid en bedrijfszekerheid van installaties in verschillende sectoren. Door periodieke controles uit te voeren, helpen SCIOS inspecties bedrijven om te voldoen aan de wettelijke eisen en verzekeringsvoorwaarden, en om potentiële risico’s vroegtijdig te signaleren en te verhelpen.

Onze diensten

Bij Acutus bieden wij een breed scala aan SCIOS inspectiediensten aan die zijn ontworpen om de veiligheid en efficiëntie van jouw installaties te waarborgen. Onze deskundige inspecteurs voeren grondige en nauwkeurige controles uit volgens de hoogste normen, zodat je zeker weet dat jouw installaties voldoen aan alle wettelijke vereisten en veilig zijn in gebruik. Hieronder vind je een overzicht van onze belangrijkste diensten:

De Scios Scope 8

Een SCIOS Scope 8 inspectie (gebaseerd op de NEN 3140 norm) is een gestandaardiseerde veiligheidsinspectie van de vaste elektrische installaties die aanwezig zijn in jouw pand. Deze inspectie is ontworpen om ervoor te zorgen dat jouw elektrische installaties voldoen aan de wettelijke normen en veilig zijn voor gebruik.

Voor meer informatie over de Scope 8 kijk op deze pagina! Direct een offerte aanvragen?

Particulier >     Zakelijk >

De Scios Scope 10

Een SCIOS Scope 10 is een vastgestelde veiligheidsinspectie die zich richt op de brandrisico’s van elektrisch materieel volgens de NTA 8820-norm. Deze keuring brengt de brandveiligheid van de elektrische gebouwgebonden installaties in kaart.

Voor meer informatie over de Scope 10 kijk op deze pagina! Direct een offerte aanvragen?

Particulier >     Zakelijk >

De Scios Scope 12

Een SCIOS Scope 12 is een uitgebreide controle van zonnepaneelinstallaties, ontworpen om de veiligheid en prestaties van de PV-installatie te waarborgen. Deze inspectie is essentieel om potentiële risico's te identificeren die jouw pand en bedrijf kunnen bedreigen, zodat je met een gerust hart kunt blijven genieten van de voordelen van zonne-energie.

Voor meer informatie over de Scope 12 kijk op deze pagina! Direct een offerte aanvragen?

Particulier >     Zakelijk >

Hoe verloopt het inspectieproces?

Aanvraag indienen

Allereerst dien je een offerteaanvraag in. Wij gaan direct aan de slag met jouw aanvraag en maken een passende offerte die u binnen twee werkdagen al ontvangt.

Afspraak plannen

Wanneer je akkoord gaat met de offerte, plannen we gezamenlijk een inspectiedatum in. Op deze datum komt onze gecertificeerde inspecteur bij je langs om de installatie te inspecteren. Voordat dit plaatsvindt, stelt de inspecteur een inspectieplan op om deze inspectiedag goed te laten verlopen.

Inspectiedag(en)

In de meeste gevallen komt de inspecteur een dag(deel) op locatie om de opgegeven installaties te inspecteren. Indien het een groot project is, kan het zijn dat er meerder dagen ingepland zijn om deze inspecties te doen. Dit is compleet afhankelijk van de grootte van jouw installatie.

Rapportage opstellen

Na de inspectie stelt de inspecteur een gedetailleerd rapport op. Dit rapport bevat een overzicht van de bevindingen, inclusief eventuele aandachtspunten en aanbevelingen voor verbeteringen of reparaties. Het rapport wordt zo snel mogelijk na de inspectie naar je verzonden.

Acutus, expert in Overijssel

Onze lokale aanwezigheid in Overijssel stelt ons in staat om snel en efficiënt te reageren op jouw inspectiebehoeften. We bieden op maat gemaakte oplossingen die passen bij de specifieke eisen van jouw branche en locatie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Ontvang binnen twee werkdagen een passende offerte!

Een SCIOS inspectie uit laten voeren?

Neem vandaag nog contact met ons op en vraag direct een offerte aan!

Offerte aanvragen
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico