Wil je met ons in contact komen?

BREEAM-in-use

Een mooie kreet, maar wat houdt het nu eigenlijk in? BREEAM is een internationale methode om duurzaamheid te meten. Één van de methoden die hieronder valt is BREEAM in-use. Door middel van BREEAM in-use wordt de duurzaamheid van bestaande gebouwen gemeten, vastgelegd en verbeterd. Deze methode is opgesplitst in drie delen, namelijk: asset, beheer en gebruik. Goed om te weten: BREEAM is niet verplicht, maar wel een mooie en onderscheidende ambitie voor toekomstbestendig vastgoed!

Acutus begeleidt

Hoe dit precies in zijn werk gaat? Wij leggen het je uit. Aan de hand van negen categorieën bepalen we hoe duurzaam jouw bedrijfspand en jouw energieverbruik is. Deze negen categorieën zijn: management, welzijn & gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik & ecologie en vervuiling. Doordat we inzichtelijk maken hoe er op elke categorie gescoord wordt, is het snel duidelijk waar de potentie ligt. Samen met jou stellen we doelen op en maken we plannen. Vervolgens kijken we elk jaar of er grote veranderingen zijn en elke 3 jaar voeren we deze methode opnieuw uit. Hierbij is het natuurlijk de bedoeling dat er na 3 jaar beter gescoord wordt, doordat je bedrijfspand inmiddels verduurzaamd is aan de hand van BREEAM!

BREEAM als vervanger van de EED-auditplicht?

Met BREEAM in-use kun je voldoen aan de EED- auditplicht. BREEAM in-use kijkt wel verder dan de EED. Bij de EED ligt de nadruk op energie en transport, terwijl dit bij BREEAM maar twee van de negen categorieën zijn. Dus door BREAAM in-use toe te passen, sla je twee vliegen in één klap!

Toch heeft BREEAM in-use veel voordelen:

  1. Je hebt een brede kijk op negen categorieën om te verduurzamen.
  2. BREEAM draagt bij aan de kwaliteit en de gezondheid in je gebouw.
  3. Verduurzaming van je gebouw is gewaarborgd
  4. BREEAM is waarde verhogend.
  5. Jouw bedrijfspand krijgt een vermelding op de website van BREEAM.

Wil je een BREEAM in-use laten uitvoeren?

Neem vandaag nog contact met ons op, laat een terugbelverzoek achter of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen
Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico